Rapporten

Download rapporten

Hieronder vindt u rapporten van het afgelopen jaren

Corona Export Monitor September

Corona Export Monitor September

Volgend op een stapsgewijze verbetering in de afgelopen maanden na de eerste grote klap in april en mei, ziet het exporterend bedrijfsleven de situatie in september stagneren. 58 procent van de bedrijven ervaart negatieve impact op hun business.

Corona Export Monitor Augustus

Corona Export Monitor Augustus

De Nederlandse export heeft zich in augustus niet verder hersteld ten opzichte van de maand daarvoor. Het percentage exporterende bedrijven dat zegt in hun bedrijfsvoering last te hebben van COVID-19 stagneert net boven de 50 procent. 

Corona Export Monitor Juli

Corona Export Monitor Juli

De Nederlandse export laat in de maand juli iets minder slechte cijfers zien dan de maanden ervoor. Voor het eerst daalt het aantal exporterende bedrijven dat is geraakt door de coronacrisis van 63 naar 55 procent. De gemiddelde daling van de omzet zwakt ook iets af maar blijft natuurlijk fors met een omzetverlies van min 30 naar min 28 procent.

Corona Export Monitor Juni

Corona Export Monitor Juni

Het exporterende bedrijfsleven laat in juni een heel licht herstel zien. Het omzetverlies over deze maand wordt geraamd op een min van 30 procent; in april en mei was dit respectievelijk min 39 en min 35 procent. Niet significant, maar wel waarneembaar is de daling in het percentage van bedrijven dat last zegt te hebben van de coronacrisis. Dat is gedaald van 67 procent in april en mei, naar 63 procent in juni.

Corona Export Monitor Mei

Corona Export Monitor Mei

De omzetdaling bij exporterende bedrijven in de maand mei is vergelijkbaar is die van april. In mei meldde 67 procent van de ondervraagde bedrijven een forse negatieve impact op de bedrijfsvoering. De negatieve impact wordt vooral veroorzaakt door een daling van de (omvang) van orders. Positief is dat de verstoringen in het logistieke proces aan het afnemen zijn.

Corona Export Monitor April

Corona Export Monitor April

De omzet van Nederlandse exporteurs is in april met 39 procent gedaald, waar dat in maart nog maar 10 procent bedroeg. Driekwart van de exporterende bedrijven verwacht nog het hele jaar de negatieve gevolgen van de coronacrisis te voelen.

Trends in Export 2019

Trends In Export 2019

Download hier het rapport 
Mooie groeicijfers in 2018 en een gematigd optimisme voor 2019, zo laat het nieuwste onderzoek Trends in Export zich waarschijnlijk het beste samenvatten. 

Samenvatting
Trends in Export 2018

Trends In Export 2018

Nu 10 jaar na de crisis en 20 jaar na ons eerste onderzoek
presenteren wij u met trots de twintigste editie van het
rapport Trends in Export.

Samenvatting
Trends in Export 2017

Trends In Export 2017

Met de nodige zorgen kijken Atradius en evofenedex naar de ontwikkelingen in de wereldhandel. Dit ondanks het feit dat de meeste economische indicatoren er positief voor staan.

Samenvatting
Trends in Export 2016

Trends In Export 2016

 Het eerste wat opvalt in de uitkomsten van ons gezamenlijke onderzoek Trends in Export 2016 is de groei van de export naar ons eigen zo geplaagde Europa.

Samenvatting
Trends in Export 2015

Trends In Export 2015

De wereld waarin exporteurs opereren is zeer dynamisch. Geopolitieke veranderingen hebben soms grote consequenties voor de bedrijfsvoering.

Samenvatting
Trends in Export 2014

Trends In Export 2014

Vertrouwen Nederlandse exporteurs op hoogste niveau sinds zes jaar.

Samenvatting
Trends in Export 2013

Trends In Export 2013

E-export... Hoe ver is exporterend Nederland

Samenvatting