Kennissessies

Kennissessies 2019

Het doel van de kennissessies is om exporteurs op specifieke onderwerpen diepgaande informatie te geven en mogelijkheid te bieden tot interactie met andere exporteurs en de sprekers.

Hieronder vindt u de sessie omschrijvingen: 
 

Sessie 1: 5 kansrijke Markten

Jaarlijks publiceert Atradius haar rapport over de wereldeconomie. Voor deze sessie zijn 5 groeimarkten geselecteerd om nog eens dieper op in te gaan. Waar liggen kansen, hoe zijn de risico’s? Hoe doe je het beste zaken in betreffende landen?
 

SESSIE 2: BREXIT

29 maart is D-Day voor het VK en de EU. Welke kant gaat het op? Is er toch een akkoord? Of glijden we als vanzelf in een no-deal scenario? Of komt er alsnog uitstel? Onder leiding van een moderator zoomen we in deze interactieve sessie met u in op de stand van zaken op dat moment. We delen actief met elkaar ervaringen rond Brexit. Van ondernemers voor ondernemers. Welke uitdagingen bent u tegengekomen? Hoe heeft u knelpunten opgelost? Heeft u schade? Of bent u tijdelijk helemaal gestopt met export naar het VK? Werken alle toezichthouders soepel mee? Wat heeft u daarop bedacht? Ondernemers zijn vindingrijk en door ze actief met elkaar te delen helpen we elkaar.
 

Sessie 3: Distributiemodellen

Traditioneel als we zijn bewerken we buitenlandse markten veelal via agenten en distributeurs. Maar hoe houdbaar zijn deze modellen? Met steeds verdergaande E-platforms en individualistische ketens of 3Dprint  is de agent/distributeur wellicht overbodig in 2040.

Een inspirerende workshop over de transformerende markt van Sales en optimalisatie van de internationale keten
 

sessie 4: Exporteren naar de buren

De algemene tendens in alle onderzoeken over export is dat nog steeds rond de 70% van onze export in Europa blijft. Traditioneel zijn Duitsland, België, Frankrijk en VK onze grootste handelspartners. Maar we zien een aantal snel opkomende landen. Polen is daar een van. NLinBusiness heeft in Warschau kwartier gemaakt en helpt bedrijven die reeds exporteren of willen exporteren naar Polen bij hun ‘’soft landing’’ aldaar. In deze sessie komen landspecifieke zaken aan bod en de manier waarop NLinBusiness u van dienst kan zijn.
 

Nog niet aangemeld? Meld u hier aan voor Trends in Export 2019!