Wat zijn de verwachtingen voor de Nederlandse Export in 2018
10 april 2018 - Amsterdam Arena
  • Toevoegen aan agenda 10-04-2018 08:57 10-04-2018 08:57 Trends in Export 2018 Dit jaar staat het thema: 'Handel binnen de Europese interne markt' centraal. Al jaren gaat het overgrote merendeel van onze export naar landen binnen de Europese Unie. Vanaf 1 januari 2016 is Nederland voorzitter van de EU. Amsterdam, Schipol, David Ricardostraat 1, 1066 JS Amsterdam, Netherlands salih.yilmaz@atradius.com DD/MM/YYYY

Workshops 2018

Workshops Trends in Export 2018

Tijdens Trends in Export is er de mogelijkheid om deel te nemen aan 2 workshops. Tijdens de workshops worden een tweetal onderwerpen uit het themagedeelte van het onderzoek verder uitgediept.

Dit zijn de onderwerpen:

1. Groeimarkten 2018

Groeimarkten 2018

Een aantrekkende wereldhandel, hogere grondstoffenprijzen, gunstige externe financierings-condities en ondersteunend binnenlands beleid in een aantal belangrijke markten hebben in 2017 het herstel in opkomende markten bevorderd. Hoewel het algemene beeld voor 2018 optimistischer is, blijven dit jaar toch een aantal risico’s bestaan die de vooruitzichten negatief kunnen beïnvloeden. Toch zijn er een aantal markten die minder gevoelig zijn voor deze wereldwijde risico’s en waarvan wij verwachten dat ze in 2018 goed zullen presteren. Welke zijn dat en hoe kunt u daarvan profiteren?

Moderator: John Lorié,  hoofdeconoom bij Atradius en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

2. Brexit.

Brexit

Alweer een Brexit-workshop over risico’s en damage control? Bij Trends in Export doen we het anders. Tijdens deze workshop zoomen we in op de vraag: ‘Hoe kan ik Brexit omzetten in commerciële kansen’? Costas Papaikonomou - Co-Founder Happen Group – schetst hoe je vanuit innovatieperspectief business uitdagingen – en in het bijzonder Brexit -  anders kan gaan benaderen.

Daarna deelt een ondernemerspanel ervaringen en tips & trics over voorbereiden op Brexit vanuit commercieel perspectief.

Moderator: Wilco Heiwegen, beleidsadviseur Internationaal Ondernemen bij evofenedex.

Via onderstaand button kunt u zich gratis inschrijven voor het Trends in Export 2018 evenement.